Je hebt reuma, maar je bent het niet. Aranea werk(t) met reuma en weet dat negeren geen zin heeft. Wij gaan doen wat wel werkt. We kijken naar jou als werknemer, als mens. We benoemen je mogelijkheden en je kwaliteiten. Begrip, erkenning en aandacht voor jou als professional met reuma, dat is waar we mee aan de slag gaan.

Denk in mogelijkheden

Wanneer je te maken hebt met reuma, is kijken naar wat niet (meer) lukt verleidelijk. Maar wij gaan focussen op wat wel lukt. Als jij goed je werk kunt doen, is je reuma beter onder controle. Zodra dat lukt, gaat er een wereld voor je open. Reuma maakt je niet altijd arbeidsongeschikt, maar het vraagt wel om een aanpassing en denken in mogelijkheden en oplossingen.

begeleiding werken met reuma

Werk aan je toekomst

Door de onzekerheid van reuma, lijkt jouw toekomst onzeker. De reuma gaat tenslotte niet meer weg. Maar met de juiste aanpassingen en begeleiding, kun je prima blijven werken. Dat maakt dat je meedoet en meetelt in de maatschappij. Zo blijf je betrokken en maak en voel je je nuttig. Samenwerken met reuma. Geloof me, er is meer mogelijk dan je denkt.

Je bent niet alleen

Ik coach en begeleid, vanuit een gedegen erkende opleiding en mijn eigen ervaring met een chronische aandoening. Ik weet dat je moet worstelen om regie te nemen en te houden, hoe zwaar het is om het voor je gevoel alleen te moeten doen. Daarom ben ik er. Wat ik doe? Luisteren, meedenken, antwoorden zoeken en vertrouwen geven. Bij emotionele en bij hele praktische zaken.

Ja, ik wil een vrijblijvende afspraak maken

Voordelen

Jij kunt beter je werk doen, bewaakt je grenzen en krijgt ruimte en begrip. Daardoor ben je minder vaak ziek en krijg je meer waardering voor je werk. Voor jouw werkgever betekent dit minder uitval, lagere kosten en meer resultaat. Hou controle op je reuma, hoe grillig die soms ook is. Samen maken we van een negatieve spiraal een positieve spiraal.

Mijn begeleiding is maatwerk. Afhankelijk van jouw doelen, wensen en behoeftes gaan we aan het werk. Je leert om goed te communiceren over reuma en wat het betekent. Naar jezelf, je werkgever en naar collega’s. Dat geeft begrip en leidt tot heldere verwachtingen voor alle betrokkenen.

Werkwijze

Zowel werkgever als werknemer vullen een vragenlijst in. Op die manier kan ik de huidige werksituatie goed in kaart brengen. Denk aan vragen als: waar je precies tegen aan loopt, hoe je de ondersteuning van je werkgever ervaart, welke stappen jullie al gezet hebben, de verwachtingen van mijn begeleiding en die van je werkgever.

Die vragenlijsten bespreek ik individueel. Daarna volgt een gesprek met z’n drieën waarin we kijken naar gezamenlijke doelstellingen en bespreken wat er nodig is om daar te komen.

We maken een actieplan en gaan werken aan een situatie waar iedereen blij van wordt. Mijn advies en de daaraan gekoppelde actiepunten krijg je in een helder en praktisch rapport. Na de afgesproken periode bespreken we hoe het is gegaan en wat er is veranderd.

Mogelijkheden bespreken

Neem gerust contact op voor een persoonlijk gesprek en ondersteuning. Dan kijken we samen naar alle mogelijkheden. Bellen kan op 06-16952219 of stuur een bericht naar astrid@aranea-advies.nl.
Wil je weten wat mijn begeleiding kan doen, lees vooral ook de aanbevelingen of check mijn blog.

Maak direct een afspraak