Een verstoorde werksituatie, daar verergeren reumatische klachten van. Het gevolg: een hoger ziekteverzuim en soms langdurige of volledige uitval. Dat wil niemand. Met bemiddeling leer ik partijen (weer) naar elkaar te luisteren, zodat er begrip kan ontstaan.

Externe partij geeft ruimte

Een werknemer met reuma wil niet klagen, maar feiten benoemen is iets anders dan klagen. Wanneer dat niet wordt gehoord of begrepen is dit frustrerend. Als derde partij heb ik afstand en kan ik vaak helpen. Belangrijke factoren zijn: acceptatie en begrip. Begrepen worden vraagt actie van twee kanten. Beiden partijen zitten met onzekerheid, die onzekerheden bespreken we en gaan we wegwerken, daar help ik actief bij.

Bemiddeling bij werken met reuma tussen werkgever en werknemer

Voordelen

Bemiddeling kan dé manier zijn om een vervelend juridisch en/of medisch proces voor te blijven. Het kan negatieve effecten op de werkvloer voorkomen of snel verhelpen. Samen verder komen en behoud van de relatie, daar draait het om. De winst zit hem in een snelle oplossing waarmee hoge kosten bespaard worden.

Voor een werkgever is het goed om te weten wat hij kan verwachten en hoe hij kan ondersteunen. Zo bespreken we niet alleen wat niet goed gaat, maar vooral wat wel zou werken. Al jarenlang ben ik actief werkzaam in het bedrijfsleven. Die ervaring, in combinatie met reuma, zorgt ervoor dat ik weet wat werkt.

Werkwijze

Rationeel kijken naar de huidige werksituatie en die in kaart brengen levert vaak al veel op. Er komt ruimte voor emotie, toekomstperspectief, nieuwe mogelijkheden en we bouwen aan vertrouwen. Verwachtingen naar elkaar worden helder en uitgesproken. Dat zal resulteren in een goede werksfeer en lager ziekteverzuim. Daarbij blijft de kennis en ervaring van medewerkers in het bedrijf.

Aan de hand van een vragenlijst die door werkgever en werknemer wordt ingevuld, inventariseer ik de huidige werksituatie. In gesprekken gaan we daar dieper op in.
Daarna volgt een gezamenlijke ontmoeting en spreken we zaken naar elkaar uit. Vooral onuitgesproken zaken komen aan bod. Dat is het startpunt, van daaruit gaan we verder. We bepalen wat nodig is om de vertrouwensband te versterken en de werksituatie te verbeteren.

Zo snel mogelijk hulp inschakelen

Neem gerust contact op voor advies en een afspraak. Ik beantwoord vragen altijd zo snel mogelijk zodat ik je direct van hulp kan voorzien. Bellen kan op 06-16952219 of stuur een bericht naar astrid@aranea-advies.nl

Lees zeker ook de aanbevelingen, dan weet je wat Aranea Advies voor klanten doet. Ook op de pagina in de media tref je meer informatie over mij en mijn werk.

Maak direct een afspraak