Om maar meteen met de deur is huis te vallen, 52% van de werknemers met reuma ervaart onbegrip op de werkvloer. Begrijp jij je werknemer met reuma? 

En heel eerlijk. Jij hebt al genoeg problemen op je bord. Of hip gezegd: uitdagingen. Maar het zijn gewoon problemen. Dit gezeik van je medewerker kun je er echt niet bij hebben. Je hebt al genoeg aan je hoofd. In dit blog 3 tips als jij er ook helemaal klaar mee bent. Waardoor jullie elkaar beter gaan begrijpen. 

En dat betekent dus ook dat je werknemer jou beter zal moeten begrijpen. Want wat zij niet is, is dat jij echt wel wil. Daarover in een volgend blog meer.

Misverstand 1: reuma is voor oude vrouwen met kromme vingers

Oké, ik beken. Dat dacht ik ook heel lang. Tot ik er zelf mee te maken kreeg. Ik heb mijn fysiotherapeut heel hard uitgelachen toen hij vertelde dat een verwijzing naar een reumatoloog niet onverstandig is. Wat? Ik? Ik was toen 24. Ook die jonge, energie medewerker kan gewoon zomaar reuma krijgen.

Reuma is niet alleen voor oude vrouwen die dan kromgegroeide vingers hebben. Echt niet! Nog sterker, vaak begint het tussen 25 en 35 jaar.  

Dus, “je bent nog zo jong, dat kan toch geen reuma zijn, moet je het niet gewoon rustig aan doen”. Doe maar niet! 

Misverstand 2: vermoeidheid bij reuma is hetzelfde dan gewone vermoeidheid

Zullen we één ding nu samen afspreken? Ja? Jij zegt nooit meer tegen iemand met reuma “als je zo moe bent, ga dan vanavond lekker op tijd naar bed, kun je er morgen weer tegen”.

Nooit meer zeggen! Ik herhaal: nooit. 

Oké. Sorry, not sorry. Zoals je begrijpt. Dit gebeurt dus heel vaak. Niet slecht bedoeld, maar wel echt heel suf. Ik ben niet ‘gewoon moe’, bij reuma is dat iets heel anders. Kon jij ook niet weten, maar onthoud het wel voor de volgende keer in ‘t gesprek met je medewerker. 

Iemand met reuma staat ‘s morgens vroeg moe op, slaapt 10 uur (of beter gezegd: ligt 10 uur in bed), is overdag moe, en ‘s avonds ook. De vermoeidheid is er en gaat niet zomaar weg met extra slaap. Echt niet. 

Die vermoeidheid is er dus altijd. Zelf had ik met mijn werkgever afgesproken dat ik flexibele werktijden had. Mijn streven was om om half 9 te beginnen, maar soms werd het 9 uur. En vaak ook eerder.  

Tot ik een keer ‘s morgens op mijn werk kwam, na zo’n verrot slechte nacht dat ik mezelf uit bed moest takelen en 1 uur nodig had om een beetje soepel te kunnen bewegen. Toen kreeg ik de opmerking naar mijn hoofd geslingerd “ben je ambtenaar geworden! Je bent wel heel laat. Gisteren een feestje gehad zeker.” En nee, die opmerking was niets grappigs aan bedoeld. Hij was bloedserieus.

Ik kan je 1 ding verzekeren, zo’n opmerking trek ik echt heel slecht op zo’n ochtend en jouw medewerker ook. 

En ik snap je. Tenminste: nu snap ik je want het werk moet wel af. En er ligt al zoveel werk. Toen was ik vooral boos. Ik deed al zoveel moeite om juist op het werk te komen…. aauw! Was het maar waar dat ik een feestje had gehad. 

Misverstand 3: iemand met reuma belandt toch wel in de WIA

Jij weet als geen ander dat investeren in mensen belangrijk is. Dat doe je dus ook, tijdens het inwerken en later met verschillende opleidingen en cursussen. Je medewerkers en hun behoeften staat centraal. Duurzame inzetbaarheid is natuurlijk hipper dan hip als term, jij doet het al langer. 

Maar eerlijk, je medewerker met reuma staat al langer op de lijst om een opleiding te doen. En toch komt het er steeds niet van. Waarom? Omdat je bang bent dat als ze straks uitvalt het allemaal voor niks geweest is? Of omdat het misschien dan te veel voor haar is? Logisch, want als ze langdurig uitvalt, kost het je al genoeg geld. Meer dan genoeg. 

Alleen niet iedereen met reuma belandt in de WIA of een andere uitkering. Nog sterker, vaker niet. En dat hoeft ook niet, want werken met reuma kan vaak heel goed. 

En ja, het is een progressieve ziekte. Dat ontken ik echt niet. Onthou dan dat je medewerker ook nog een goed stel hersenen heeft. Ze is meer dan de reuma. 

Als je dan twijfelt om te investeren, kies dan voor begeleiding, juist gericht op het langer volhouden van het werken. Hebben jullie er beiden lang plezier van. 

Je las een blog van mij, Astrid van de Nieuwenhof. Wil je een mail ontvangen bij een nieuwe blog? Dat kan hier.

Wil jij gedoereductie bij werken met reuma?

  • Zoomconsult: voor iedere snelle vraag of even die motivatieboost
  • Adviestraject: verdieping in jouw situatie met concrete acties
  • Begeleiding: als je medewerker en jij meer nodig hebben

Over mij: