Ook jouw organisatie heeft vast een organogram. Dat maakt snel duidelijk hoe de lijnen lopen. Wie geeft leiding aan wie? Wie rapporteert aan wie? In het organogram staan de officiële lijnen, maar hoe lopen de sociale lijnen echt? Het interactiogram laat die zien. En die kan voor iedere medewerker er anders uit zien. Wat is het en hoe maak je het samen met een medewerker?

Wat is het interactiogram?

In iedere groep is interactie. Niemand is met iedereen vrienden en zeker niet iedereen werkt iedereen prettig samen. Het interactiogram wordt ook wel sociogram genoemd. Je kunt een hele groep als basis nemen of één persoon. In mijn advies en coachgesprekken gebruik ik vaak de laatste.
Rondjes als personen en lijntjes in verschillende varianten, denk aan kleur en doorgetrokken of stippellijn). Meer is het niet. En toch zegt het heel veel over hoe iemand zich in een team voelt en gedraagt.

Hoe maak je het interactiogram?

Pak een groot leeg vel en de medewerker waar het om gaat komt in het midden. Dan kun je vragen gaan stellen, met wie werk je veel samen. Wie heb je nodig om je werk te kunnen doen. Teken die collega’s als rondjes om de persoon heen. Ook waar je ze tekent zegt iets over de relatie: boven, onder, links, rechts, dichterbij, verder weg. Hebben jullie samen de belangrijke personen in beeld gebracht, dan kun je doorgaan met de echte interactie.

Interactie aanbrengen tussen de verschillende personen

fictief interactiogram uitgetekend

Met pijlen kun je een- of tweerichtingsverkeer aangeven, met kleuren kun je warme of koude contacten aangeven en een stippellijn of een doorgetrokken lijn maakt ook veel verschil. Laat hier ook vooral de creativiteit van de medewerker de vrije loop. Vraag vooral door op wat zij ermee bedoelt. Een blauwe lijn kan voor iemand koud en daarmee negatief zijn, voor een ander is blauw misschien juist de lievelingskleur en begint ze daarom daarmee met de warme contacten. Doe dus vooral geen aannames in dit proces.

En hoe kun je dan verder met het interactiogram?

Welke lijn zou je willen verbeteren? Welke actie zou je daarin zelf kunnen nemen? Zomaar wat vragen die je kunt stellen om samen verder te komen. Kijk niet alleen naar wat er te verbeteren valt, maar ook wat juist al goed gaat en wat je wilt behouden.

 

Wanneer een medewerker vastloopt en je wilt het interactiogram toepassen, dan kan dat lastig zijn wanneer je zelf als collega dit wilt begeleiden. Want ja, je bent zelf onderdeel van het interactiogram. Neem dan contact met mij op, dan begeleid ik je ermee. Als externe kan ik gemakkelijker de scherpte erin krijgen.

Misschien vind je dit ook interessant?

De omgang met je collega met reuma lastig? Ik geef je tips!