Ben jij manager in een bedrijf en heb je te maken met mensen met reuma? En vind je het super lastig om daar goed mee om te gaan?

Jij bent geen eikel: je wilt het beste met je mensen. Je bent absoluut voor inclusiviteit. Ook je medewerker met reuma wil je er helemaal bij hebben.

Maar… er moet ook gewoon geld worden verdiend! Dat is toch een akelig dilemma.

Interessant: hou jij de medewerker met reuma uit de wind?

Dit blog had ik afgelopen zondag willen schrijven. In plaats daarvan heb ik een lazy Sunday ingelast. Je kent het wel. Beetje lezen, beetje aanrommelen in huis, even de was wegwerken. (Oké, dat laatste moest ik doen, maar niet gedaan.)
Resultaat op het eind van de dag? Ik voelde me vermoeider dan aan het begin van de dag en ik heb geen ene donder gedaan.

Onderbelasting dus! En daar wil ik het met je over hebben.

Dat overbelasting niet goed is, daar is al zoveel over geschreven, dat ga ik niet doen. Onderbelasting bij mensen met reuma is veel minder bekend.

Jij weet dat Eline uit jouw team een vorm van reuma heeft. Dat heeft ze jou vertelt in vertrouwen, nadat ze 3 keer in een paar maanden zich ziek gemeld had. Vanuit je arbodienst kreeg je een melding vanuit het systeem ‘frequent verzuim gesprek voeren’. Uiteindelijk volgde een afspraak met de bedrijfsarts.

In het rapport van de bedrijfsarts heb je het advies gelezen om de balans belasting/belastbaarheid in de gaten te houden.

Waarom onderbelasting bij reuma een probleem is

Overbelasting is duidelijk. Eline werkt meer dan ze aankan en daar is de grens. Daarna volgt de ziekmelding en je bent weer een week verder. Weer een week waarin het werk blijft liggen. En de werkdruk bij collega’s loopt tot torenhoog op.

Logisch dat nu je eerste reactie is “dan moeten we werk bij Eline weghalen”. Structureel zeg maar. Voor altijd dus. Overbelasting wordt namelijk niemand blij van. Eline niet, haar collega’s niet en jij dus ook niet.

Maar nu ga ik je een geheimpje verklappen.

Bij onderbelasting straft de reuma Eline ook af.

De reuma wordt heftiger. Ook dan zal ze zich ziek melden, omdat ze het niet volhoudt. Weer dat telefoontje, weer de hele riedel met meer rust nemen. Of juist meer doen. Je snapt er niets meer van. Dacht je haar te helpen, help je haar juist niet.

Minder doen is niet de oplossing

Het eerste dat Eline om haar oren geslagen kreeg ze de diagnose reuma kreeg is ‘je moet het rustig aan doen’, ‘je kunt niet meer alles doen, wat je hiervoor nog wel kon’, en het idee wordt ook door haar zelf bevestigd. Na een lange en drukke werkdag heeft ze meer pijn. Het effect? Eline blijft aan de veilige kant zitten. Ze gaat minder doen. Grens niet op zoeken en dan gaat het goed. Klinkt best aannemelijk, toch?

Daarmee komt ze ook in een gesprek met jou. Mijn advies, durf haar op dit punt ook uit te dagen.

Even terug naar het weekend, die lazy sunday van mij. Jij bent fanatiek gestart met hardlopen. (Stiekem weet je ook wel dat je meer moet bewegen). Vijf kilometer lukt inmiddels en daar ben je trots op! Hoe kom je erachter of 7 kilometer ook lukt? Niet door steeds 5 kilometer te blijven hardlopen.

Ik herken het wel. In mijn begintijd van mijn reuma, deed ik precies hetzelfde. Maximaal 1 avond in de week mocht ik nog iets afspreken van mezelf, want he ik had nou eenmaal reuma, dus meer lukte niet. En als ik dan ’s avonds op de bank lag, dan was ik ook moe. ‘Zie je wel, meer kan ik niet doen’. Veel veranderde in mijn leven, minder leuk sociaal leven, minder leuke projecten op mijn werk. Maar 1 ding veranderde niet. Mijn reuma werd niet minder. Alleen maar meer zelfs. Dikke vette pech! Dat moest dus anders.

Plan-do-check-act

PDCA cirkel - plan do check act

Jarenlang heb ik in de wereld van kwaliteitsmanagement gewerkt. Een van de belangrijkste onderdelen: plan-do-check-act van Deming. Of afgekort PDCA. Deze methode is ook perfect voor het omgaan met reuma. Speciaal voor ambitieuze types als Eline.

  • Plan samen wat haalbaar is. Of wat jullie denken dat haalbaar is. Glazen bol heeft niemand.
  • Doe iets.
  • Evalueer of dat haalbaar bleek te zijn. Zorg dat je in deze fase de ruimte creëert om Eline onderuit te laten gaan en het te kunnen aangeven als het te weinig is. Of te veel.
  • Vanuit daar stuur je samen bij. En ga je in de cirkel weer door met plannen en kijken wat nu haalbaar is. Gaat het goed? Durf dan ook uit te breiden. Dat hoeft niet alleen in hoeveelheid werk of uren te zijn. Dat kan ook in een uitdagender project. Eline heeft wel reuma, nog steeds ook een goed stel hersenen. Ook dat is een manier om onderbelasting te voorkomen.

 

Kijk het per moment aan

Reuma is grillig. Heel grillig. Maar met de juiste keuzes kun je reuma wel iets minder grillig maken.

Daar kun je als leidinggevende ook mee helpen. Minder hoge pieken en dalen qua pijn en vermoeidheid. Dat helpt jou ook, want steeds beter voorspelbaar.

In de tijd als consultant in kwaliteitsmanagement kreeg ik op een moment van mijn werkgever de vraag “welke projecten kun je nog wel? En welke niet?”. Huh, wat? Moet ik daar nu zo antwoord op geven? Twee simpele vragen, maar de antwoorden…

Holy shit! Was het maar zo eenvoudig, lijntje trekken tussen wat wel ging en wat niet. Aan de goede kant van de lijn blijven. En hatsiekadee! Gelukkig begreep mijn werkgever dat ook en zijn we samen gaan kijken hoe we wel konden zorgen dat ik de projecten kon doen die pasten bij mij. En mijn situatie op dat moment.

Afspraak die we toen hebben gemaakt. Als een project zich aandient kijken we hoe de situatie is. Dan gaat het dus niet alleen over werk hè? Of zoals een collega ooit zei “hoe gaat het met de Astrid B.V.?”. Dan kijk je dus samen naar het totaalpakket.

Als je nou denkt “dan bleef er zeker weinig over?”. Nee hoor. Eén project in die jaren dat we het zo deden, waarvan we samen zeiden ‘beter van niet’.

Is het een zoektocht? Ja! Is het haalbaar? Ook ja! Je zult merken dat als je deze zoektocht samen aan gaat, je onderling vertrouwen creëert. En beter leert inspelen op situaties. Eline gaat het reuma steeds beter begrijpen, maar jij ook.


Wil jij meer tips ontvangen om je werknemer met reuma te begeleiden? En daardoor je verzuimkosten naar beneden? Schrijf je dan nu in voor mijn nieuwsbrief.