Blog

In mijn blog geef ik tips over verschillende tools en systemen, werken met Notion en hoe je je processen zo inricht dat het goed aansluit en het ook bijhoudt. 

Zodat jij werkt aan de structuur, zodat je brein het niet hoeft te onthouden. 

Mijn nieuwsbrief verstuur ik twee keer per maand. Ik ga vertrouwelijk om met je gegevens, in mijn privacyverklaring lees je daar meer over. Afmelden kan altijd. 

Je ontvangt onwijs veel documenten. Sommige kunnen meteen de prullenbak in, das handig. Maar anderen wil je wel blijven bewaren. Denk aan documenten die je

Lees verder »

In Notion kun je veel. Heel veel. Maar je start met een witte pagina. Voor een deel van onze bevolking ademt dat rust en clean

Lees verder »
lichte achtergrond met 2 donkere ovalen en in wit de tekst Notion vs Trello: welke tool past het beste bij jou?

Notion vs Trello. Wat zijn de voordelen van deze tools? Wanneer kies je voor Trello en wanneer voor Notion? Dat ontdek je in dit artikel.

Lees verder »
lichte achtergrond met 2 donkere ovalen en in wit de tekst 5 manieren om een Notion implementatie te laten mislukken

Je wilt processen verbeteren en meer structuur, zodat je kunt groeien met je bedrijf. En dus besluit je om aan de slag te gaan met Notion. Een goede keuze (zeg ik geheel objectief 😉), maar dan ben je er nog niet. Want om alles eruit te halen wat erin zit, is een goede implementatie nodig. En daar gaat het nog weleens mis. Ik neem je mee in 5 manieren om jouw Notion implementatie te laten mislukken.

Lees verder »
Hoe veilig is Notion?

Hoe goed is Notion beveiligd? En voldoet Notion aan de AVG? Dat lees je in dit blogartikel.

Lees verder »

Wat is precies het verschil tussen Notion inrichting en implementatie? En wat is belangrijker? Dat lees je in dit artikel.

Lees verder »
lichte achtergrond met 2 donkere ovalen en in wit de tekst Een lijstje met mijn eigen favorieten

“Welke tool gebruik jij daar zelf voor Astrid, want dan zal het wel goed zijn”. Omdat ik die vraag vaak krijg, hieronder een overzicht van tools en boeken die ik zelf goed vind en ook oprecht aanraad.

Lees verder »
lichte achtergrond met 2 donkere ovalen en in wit de tekst Hoe structuur groei bracht voor Sanne van House of FAMM

Vandaag hebben we een interview met Sanne van Riel, eigenares van coworking en event space House of Famm en zomerbar Bar Chapel, beide in hartje

Lees verder »
lichte achtergrond met 2 donkere ovalen en in wit de tekst Starten met Notion: hoe begin je?

Je hebt bedacht om met Notion aan de slag te gaan. Je hebt dus een account aangemaakt … en ziet een witte pagina. PANIEK. Hoe ga je nu starten met Notion? Een stappenplan op basis van hoe ik zelf start met een project.

Lees verder »
lichte achtergrond met 2 donkere ovalen en in wit de tekst Google Agenda in Notion: 3 manieren

Dikke kans dat je met Notion bent gestart, juist omdat je veel verschillende tools gebruikte en zo veel mogelijk in één systeem wilde hebben. Maar je hebt nog steeds je agenda. Je Google Agenda kun je op 3 manieren in Notion terug laten komen.

Lees verder »
lichte achtergrond met 2 donkere ovalen en in wit de tekst Notion is niet de oplossing

Notion is een veelzijdige tool. Maar om Notion echt een oplossing voor jou laten zijn, heb je meer nodig. Zorg er voor dat je processen, systemen en je gedrag bij elkaar klopt. Dan ga je ook echt voordeel hebben van een systeem als Notion.

Lees verder »
lichte achtergrond met 2 donkere ovalen en in wit de tekst Wat is Notion

De centrale vraag “wat is Notion nou eigenlijk?”. Ik hoorde ooit iemand op Linkedin zeggen ”dat is toch gewoon een veredelde Excel”. Het is echt meer dan dat. Notion zelf noemt het zelf zo “We’re more than a doc. Or a table. Customize Notion to work the way you do.”. In dit blog leg ik uit wat Notion dan wel is.

Lees verder »
lichte achtergrond met 2 donkere ovalen en in wit de tekst Hoe hou je focus in je bedrijf?

In je bedrijf verzamel veel data. Zeker als je met Notion werkt, ga je stiekem steeds meer data gebruiken en verzamelen. Maar hoe zorg je

Lees verder »
lichte achtergrond met 2 donkere ovalen en in wit de tekst Hoe kun je prioriteiten aanbrengen in je to do lijst?

Wanneer je te veel stress hebt, omdat je druk bent, ben je vaak vooral druk in je hoofd. Belangrijk om dan alles op te gaan schrijven wat je nog moet en wil doen. Maar ja, dan heb je alles opgeschreven, staat die actielijst naar je te shinen en jij denkt alleen maar ‘waar ga ik nou beginnen?’.
In dit artikel leg ik 3 methodes uit, namelijk de Eisenhower Matrix, impact x inspanning en een project kiezen en dat eerst afronden.

Lees verder »