Individuele coaching

/Individuele coaching
Individuele coaching2018-06-01T16:50:21+00:00

Je hebt een werknemer met een chronische aandoening. Hij of zij functioneert goed, maar loopt op een aantal punten vast, waarbij jij onvoldoende de ondersteuning kunt bieden die nodig is. Je medewerker zoekt herkenning, die herkenning bied ik. Vanuit eigen ervaring coach ik jouw medewerker op datgene waar behoefte aan is, zoals:

  • Verminderde energie en concentratie;
  • Hoe communiceer ik met mijn collega’s over mijn chronische aandoening, aan de buitenkant zie je niets;
  • Hoe geef ik aan wat ik nog kan doen, zonder voorbij te gaan aan de beperkingen.

Dit levert frustratie, stress, onbegrip, onzekerheid en boosheid op. Alles bij elkaar komt het de gezondheid niet ten goede en wordt de kans op uitval groter. Een burn-out ligt op de loer en daar wordt niemand blij van. Individuele coaching helpt hierbij om wederzijds begrip te creëren.

Maak direct een afspraak

Ik weet hoe het is om iedere dag pijn te hebben en met beperkte energie te leven. Ik weet ook hoe het is om er mee te werken. Ondanks alles kijk ik graag naar mijn mogelijkheden dit zet ik ook in tijdens een coachtraject.

Individuele Coaching werkgevers

Individueel coachingstraject: wat wil je bereiken?

Kennismakingsgesprek

Tijdens de vrijblijvende kennismaking bepalen we gezamenlijk of de spreekwoordelijke, maar belangrijke, klik aanwezig is om een coachtraject aan te gaan. Dit is een voorwaarde voordat we doorgaan.

Vraag nu een vrijblijvende kennismaking aan

Coachingtraject

Mijn werkwijze is anders, dan anders. Ik geloof in een grondige analyse, voordat gestart wordt met de coachgesprekken. Pas dan weten we zeker dat we met de juiste onderwerpen aan de slag gaan.

Meer lezen over mijn werkwijze.

Belangrijke uitgangspunten voor het coachingstraject zijn:

  • Gelijkwaardigheid: Het gaat om je werknemer, ik begeleid jullie in het traject.
  • Veiligheid: vooraf aan het traject bepalen we samen hoe de terugkoppeling plaatsvindt. Ik werk volgens de ethische code van de NOBCO.
  • Kijken naar de mogelijkheden, zonder de beperkingen te negeren: Je gezondheid is zoals deze is, daar aan voorbij gaan betekent voorbij gaan aan jezelf. Je hebt de aandoening, maar bent het niet. Je hebt naast je aandoening ook nog een goed stel hersens.
  • Ervaringsdeskundigheid: Ik weet hoe het is om iedere dag pijn te hebben en met beperkte energie te leven. Ik weet ook hoe het is om er mee te werken. Ondanks alles kijk ik graag naar mijn mogelijkheden en daar coach je collega graag bij.

Dit samen resulteert in een aantal zaken, uiteraard afhankelijk van de vraag die we vooraf samen hebben opgesteld

  • Heldere communicatie over wat je mag verwachten van je werknemer;
  • Je werknemer heeft een betere balans gevonden in het omgaan met zijn of haar aandoening;
  • Een gelukkige werknemer en daarmee een kleinere kans op langdurig uitval.

Afspraak inplannen