Solliciteren met reuma het lijkt een lastige combinatie maar dat hoeft niet. Jij hebt reuma, maar je bent het niet. Je bent een professional die wil werken op niveau. Jij wilt als mens serieus genomen worden en doen waar je goed in bent. Dan zul je dat moeten overbrengen in je sollicitatiegesprek.

Hoe je dat doet, in combinatie met je reuma, daar help ik mee. Dat kan praktische hulp zijn, maar ook op het mentale vlak valt er een wereld te winnen. Jouw vertrouwen kan best een boost gebruiken op het moment dat je gaat solliciteren. Dat geldt voor iedereen, maar voor mensen met reuma een beetje extra.

De veel gestelde vragen over solliciteren met reuma

Ben je verplicht te vermelden dat je reuma hebt tijdens je sollicitatie? Nee, dat ben je niet. Behalve als het je functioneren beperkt, dan moet je het wel vermelden. Ik zal je zeggen: wees eerlijk daar kom je ver mee. Het sollicitatieproces is er tenslotte om van twee kanten te bekijken of er een goede match is.

Hoe breng ik mijn kwaliteiten aan het licht en niet alleen mijn reuma? Tijdens een sollicitatie wil je het niet alleen over je reuma hebben, maar je beperking negeren brengt je ook niet verder. Belangrijk is dat je zelf goed weet waar je goed in bent. Je reuma heeft je ook veel gebracht, eigenschappen die je zelf helemaal niet ziet, maar er wel zijn.

Hoeveel uur kan ik nou werken en waar doe ik verstandig aan? Dit is uiteraard afhankelijk van de vorm van de reuma en de functie waar je op solliciteert. Uit ervaring weet ik dat snel de neiging bestaat om minder te gaan werken. Alleen vaak ben je je dan niet bewust van de negatieve gevolgen hiervan. Een goede afweging maken binnen jouw situatie met de voor- en nadelen is dan ook belangrijk.

Ik help jou om je van je beste kant te laten zien, mét je reuma. Want die is er.

Afhankelijk van jouw vragen, wensen en doelen gaan we aan de slag. Behoefte aan praktisch advies? Dat kan. Meer behoefte aan coaching? Dat kan ook. Mijn ervaring leert dat het vaak een combinatie is.

Advies en coaching bij solliciteren met reuma

Je bent niet alleen

Ik coach en begeleid, vanuit een gedegen erkende opleiding en mijn eigen ervaring met een chronische aandoening. Ik weet dat je moet worstelen om regie te nemen en te houden, hoe zwaar het is om het voor je gevoel alleen te moeten doen. Daarom ben ik er. Wat ik doe? Luisteren, meedenken, antwoorden zoeken en vertrouwen geven. Bij emotionele en bij hele praktische zaken.

Zo kan ik veel vragen beantwoorden rondom werk en inkomen met reuma. Bij welke instanties kun je waarvoor terecht, of hoe kom je in contact met je ideale werkgever. Misschien wil of moet je wel heel ander werk gaan doen. We gaan een (positieve) wending in je carrière brengen, ook al heb je daar niet zelf voor gekozen.

Voordelen

Vertrouwen krijgen en hebben om te solliciteren op de baan waar je blij van wordt, met persoonlijke begeleiding op maat. Zo kun jij jezelf als professional profileren en kun je jouw beperking bespreekbaar maken en omzetten in mogelijkheden. De focus van jouw sollicitaties komt daar waar die hoort te liggen: op jezelf in combinatie met reuma, je ambities, jouw kwaliteiten en je mogelijkheden.

Contact

Laat me weten hoe ik jou kan helpen. Ik drink graag een kop koffie of thee met je. Dat gesprek kost je niks en dan kunnen we bespreken hoe ik kan helpen. Mijn e-mail adres is: astrid@aranea-advies.nl of bel direct voor een afspraak op 06-16952219.

Wil je weten wat mijn begeleiding oplevert, in de aanbevelingen lees erover. Ook in mijn blogs lees je regelmatig tips & trucs.

Maak direct een afspraak