Als je even vast loopt met werk en reuma

Soms heb je zo’n moment dat je werknemer even vastloopt. En jij weet het antwoord ook niet. Of je wilt dat het antwoord gegeven wordt door iemand die zelf weet hoe het is om te werken met reuma. Reserveer dan een zoomconsult in mijn agenda.

Inspiratie en advies in het kort

Jij zit niet te wachten op een langdurig traject, maar hebt nu een situatie waar je mijn advies bij wilt hebben. Jij zit er ook zeker niet op te wachten dat een medewerker uitvalt, omdat de combinatie van reuma en werken allemaal even te veel wordt.

In een half uur tijd zoomen we in op de vraag, waarbij we snel naar de kern gaan. Ik geef mijn advies, ik bied het luisterende oor of ben even die positieve energie die nodig is om weer naar de mogelijkheden te kijken. Net wat nodig is.

Waar kan het over gaan?

Wanneer je te maken krijgt met reuma, komt er veel op je medewerker af. Elke fase brengt vragen, onzekerheid en keuzes die gemaakt moeten worden met zich mee, zoals:

  • Net de diagnose “kan ik nog wel werken met reuma?”
  • Al langer de diagnose en de reuma wordt heftiger, dat vraagt aanpassingsvermogen “hoe vind ik mijn balans weer?”
  • Een ziekmelding brengt vaak schuldgevoel met zich mee “wat en hoe vertel ik mijn collega’s?”
  • Reuma kan erg grillig zijn “Hoe ga ik om met de onvoorspelbaarheid?”

Ook voor je zelf als leidinggevende of HR manager is het misschien nieuw en complex. Een goed gesprek met een medewerker met reuma kan best lastig zijn. Wat mag je nog verwachten van je medewerker? Zit je zelf met vragen, boek dan zeker ook een zoomgesprek.

Hoe werkt het?

  1. Je reserveert de tijd in mijn agenda
  2. Je ontvangt de factuur in je mailbox
  3. Je ontvangt een bevestiging per e-mail met daarbij ook de gegevens voor het videobellen via Zoom
  4. Op de geplande datum en tijd zit ik klaar in Zoom
  5. Na afloop ontvang je de video om het gesprek nog eens terug te kijken

Wat kost het?

Logisch dat je die vraag hebt. Een zoomconsult kost € 70,00. Dit is exclusief BTW wanneer het zakelijk betaald wordt en inclusief BTW voor particulier.

Betaling gaat via de factuur die je ontvangt.

Alles duidelijk?

Mooi, hieronder kun je het zoomgesprek direct inplannen.

Laden...

Nog een vraag?

Misschien staat het antwoord er tussen.

Moet het met zoom? 

Liever telefonisch? Het voordeel van videobellen is dat ik emotie zie en makkelijker contact kan maken. Maar telefonisch is natuurlijk ook mogelijk. Geef het dan aan in de opmerkingen en dan bel ik op het gewenste tijdstip op. Liever een ander programma dan Zoom, zoals Jami, Wickr of Wire. Ook dat is mogelijk.

Hebben we genoeg aan een halfuur?

Door mijn eigen ervaring met werken met reuma kom ik snel tot de kern. Wil je meer tijd? Dan is misschien een adviestraject beter passend voor je. Dat bestaat uit twee gesprekken en een gezamenlijke terugkoppeling. Na afloop krijg je een rapport met mijn aanbevelingen en concrete acties.

Hoe zit het met de privacy? 

Uiteraard ga ik zorgvuldig met de gegevens om die gedeeld worden, hierover kun je meer lezen in mijn privacyverklaring. Een video van het gesprek wordt alleen met toestemming opgenomen, ik sla deze niet in de cloud op. Na het delen verwijder ik deze weer.

Is het mogelijk om vooraf een document toe te sturen?

Zeker kan dat, opsturen kan naar astrid@aranea-advies.nl.

Ik heb een medewerker met een andere chronische aandoening die vastloopt, kan dat ook?

Ondanks dat het om een andere aandoening gaat, zijn de problemen die spelen en die vragen die er zijn vaak hetzelfde. Denk bijvoorbeeld aan de ziekte van Lyme, chronisch vermoeidheidssyndroom, ziekte van Crohn, COPD of astma.

Staat de vraag er niet tussen? Stuur me dan een e-mail.